Over ons


Wij zijn Maame Tumi  

Een merk met unieke, kleurrijke en handgemaakte producten. Door onze producten te kopen, ondersteun je Ghanese vrouwen om een financieel onafhankelijk leven op te bouwen voor zichzelf en hun kinderen.

Ons doel is zoveel mogelijk banen creeëren voor de vrouwen van Tumi Ghana.

Ons business model is om break even te draaien. Maame Tumi wordt volledig gerund door vrijwilligers. Iedere euro die we niet kwijt zijn aan noodzakelijke verkoopkosten (zoals verpakking, verzending & marketing) gaat rechtstreeks naar Tumi Ghana. Dankzij Maame Tumi en het hostel dat op hetzelfde terrein staat als het Women Empowerment Centre, is het project volledig zelfvoorzienend. 

Unieke en eerlijke producten 

Maame Tumi biedt unieke producten omdat:

  • alle producten met de hand gemaakt zijn.
  • alle producten gemaakt zijn van bijzondere en kleurrijke prints.

Maame Tumi biedt eerlijke producten omdat:  

  • alle producten worden gemaakt door Ghanese vrouwen die een eerlijk loon ontvangen.
  • door jouw aankoop deze Ghanese vrouwen voor zichzelf en hun kinderen een financieel onafhankelijk leven kunnen opbouwen.


Eerlijke handel
Bij Maame Tumi is ons grootste doel het creëren van goed betaald werk voor vrouwen in Ghana. Zij krijgen betaald per item dat ze naaien waardoor ze ruim boven gemiddeld loon kunnen verdienen. 

Prints
De stoffen van alle producten worden ingekocht op de markt in Kumasi in Ghana, dit is de grootste markt van West Afrika. De stoffen worden ingekocht bij lokale marktvrouwen zodat we zeker kunnen zijn dat het geld goed terecht komt en niet bij een grote handelaar. Veel prints komen maar één keer voor en als ze al terugkomen dan weten we van te voren nooit wanneer. Dus, in love met die ene print? Wees snel! 

Handgemaakt
Al onze producten zijn handgemaakt. Van het tekenen van het patroon, naar het knippen van de stof en vervolgens het in elkaar naaien van elk product. Dit betekent dat geen enkel product 100% hetzelfde is. Dit maakt onze producten uniek. 

Het logo van Maame Tumi

‘Maame’ betekent vrouw en ‘Tumi’ betekent kracht in de lokale Twi taal. Het beeldmerk boven de woorden ‘Maame Tumi’ is afkomstig van het West-Afrikaanse (Adinkra) symbool wat staat voor onafhankelijkheid.
Zo vertelt Maame Tumi het verhaal over 'krachtige vrouwen', de makers van onze producten, die door onze verkoop financieel onafhankelijk kunnen worden. Tevens een mooie link naar onze partner Tumi Ghana; het Women Empowerment project in Kumasi.